• Nieuwe mastering compressor

  1 oktober 2017 | Blog
 • IGS Tubecore 3u mastering compressor

  Nieuw bij Studio peggy51; de IGS Tubecore 3U mastering compressor. Het is een vari mu compressor die zijn compressie realiseert door het regelen van de versterking van een buis. De compressie klinkt daardoor heel "smooth" en is daardoor uitermate geschikt voor mastering doeleinden.

 • Ook erg fijn aan deze compressor is de mogelijkheid om mid en side apart te behandelen. Normaliter werkt de compressor als een stereo compressor en behandeld het linker en rechter kanaal op dezelfde manier. Bij mid / side wordt het stereo signaal opgesplitst in een signaal wat in beide speakers gelijk is (mid) en een signaal wat verschilt (side). Aangezien bepaalde elementen van de mix meestal of in het midden (kick, snare lead vocal en bass) zitten kun je die anders behandelen dan de onderdelen die op de sides zitten.

  Wat ook opvalt is dat de compressor geen ratio instelling heeft. De vari mu compressor heeft eigenlijk een variabel ratio. De compressie start met een laag ratio en naarmate er meer gain reduction is wordt het ratio ook groter.

  Alle controls zijn "stepped" uitgevoerd zodat een recall snel te realiseren is.

  De compressor heeft zich al bewezen bij de eerste mastering sessies en kan natuurlijk ook gewoon ingezet worden voor tracking of een mix!