• Telecaster service beurt

  19 maart 2015 | Blog
 • Telecaster service beurt bij Guitarservice.nl

  Ik had mijn Telecaster weggebracht om hem eens professioneel te laten afstellen. Ik heb de afstelling altijd zelf gedaan en hij speelde best lekker. Toch had ik het gevoel dat het misschien toch net iets beter kon; de actie net iets lager zonder dat de snaren teveel gaan rammelen. Mij lukt het niet, tijd voor een professionele service beurt.

  Ik heb de gitaar naar Theo Nijssen van Guitarservice.nl gebracht. Als je de 1960 Les Paul van Eelco Gelling mag restaureren breng ik mijn gitaar ook met gerust hart!

  Toen ik bij Theo was ging hij hem eerst goed bekijken en bespelen. Heel leuk dat je te maken hebt met een echte (bas)gitaar gek die echt veel van de achtergronden en historie van verschillende instrumenten weet te vertellen. Hij adviseerde een "Set Up". Daarbij worden eerst de frets gevlakt en als nieuw gemaakt, de toets nagelopen en vervolgens de gitaar totaal afgesteld. Hals hoek, en kromming, top kam en brug.

  Daarnaast koos ik ook voor een nieuwe set pick-ups. Ik had er Texas specials in maar die vond ik toch iets te scherp. Theo zei "je moet de Van Zandt True Vintage eens proberen, hand gewonden pick ups. Doen we er meteen een betere capacitor in, heb je veel meer aan je tone knop."

  Ja en dan haal je hem op. Man je weet niet wat je meemaakt. In een keer heb je een top gitaar in je handen. Speelt overal op de hals superlicht, lage actie geen rammelende snaren en zuiver. Ik ben er echt super happy mee! Als je van je instrument houdt is dit het echt waard, doe het, je zult er geen spijt van hebben.

  De pick- ups zijn ook te gek. De oude pick ups waren super hot dus deze low output pick ups vragen wel een wat andere afstelling van de amp en effects maar de gitaar leeft veel echt meer.

  Het enige nadeel is dat je meteen al je gitaren wil brengen :-). Een aanrader!